Gazze’den 23 hasta daha Türkiye’ye geldi

Gazzeli hastaları taşıyan askeri uçak Ankara'ya geldi.

Gazze’den 23 hasta daha Türkiye’ye geldi
Yayınlanma:

İsrail’in ablukası altında oldukça zorlu şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistinliler İsrail’in saldırıları tarafından yıkılan hastanelerde tedavilerine bir süre devam etmek zorunda kalmışlardı.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı ilk günden beri yoğun şekilde tepki gösteren ve bu konuda dünyayı da sessiz kalmamaya çağıran Türkiye’de ilk etapta ateşkesin daha sonra da kalıcı barışın oluşması için önemli rol oynamıştı. Gazzeli hastalara da kucak açan Sağlık Bakanlığı Gazze’den 23 hastanın ve 23 refakatçinin Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Bu grubun Gazze’den gelen dördüncü tahliye grubu olduğunu dile getiren Bakan Fahrettin Koca hastaların durumuyla ilgili bilgi verdi ve hastaların Ankara Keçiören’de bulunan Etlik Hastanesi’nde tedavi altına alındığını açıkladı.

"TAHLİYELER SÜRECEK SAHRA HASTANESİ GAZZE'DE KURULMAK İSTENİYOR"

Türkiye’de açılması planlanan Sahra Hastaneleri ile ilgili de konuşan Bakan Koca hastanelerin Gazze’de kurulacağını ve net konumun önümüzdeki günlerde belirleneceğini belirtirken tahliyelerin devam edeceğinin de sinyallerini verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.