Gece Müzeciliği ile Türkiye'nin tarihi mirası ışıldıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı gece müzeciliği uygulaması, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını yeni bir perspektifle ziyaretçilere sunarak turizmde farklı bir deneyim dönemi başlattı.

Gece Müzeciliği ile Türkiye'nin tarihi mirası ışıldıyor
Yayınlanma:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın nisan ayında hayata geçirilen proje, ören yerleri ve müzelerin gece saatlerinde de gezilebilmesine olanak tanıyarak kültürel turizme yeni bir soluk getirdi. İlk yılında 361 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu uygulama, özellikle sıcak yaz aylarında büyük ilgi gördü.

İzmir'deki Efes ve Denizli'deki Hierapolis (Pamukkale) gibi Türkiye'nin önde gelen tarihi alanları, gece müzeciliği ile akşamın sakin ve büyüleyici atmosferinde ziyaretçilerle dolup taştı. Nisan-Eylül ayları arasında İzmir Efes’i 284 bin 240 kişi, Denizli Hierapolis’i ise 76 bin 975 kişi ziyaret etti.

TURİZMDE YENİ BİR HAREKETLİLİK

Gece müzeciliği sayesinde sadece birkaç ayda on binlerce kişinin bu tarihi alanları ziyaret etmesi, turizmin yalnızca yaz aylarıyla sınırlı kalmadığını, sezon dışı dönemlerde de hareketlilik kazandığını gösterdi. Projenin başarısı, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerken, Bakanlık bu uygulamayı Türkiye genelindeki diğer ören yerlerine ve müzelere genişleterek daha fazla ziyaretçiyi çekmeyi hedefliyor.

Geleceğe miras" ve "gece müzeciliği" ile turizm gelirleri artırılıyor - Son Dakika Haberleri

Önümüzdeki yıllarda farklı bölgelerde de hayata geçirilecek gece müzeciliği projeleri, Türkiye'nin kültürel mirasının daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağlayacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.