Gelir İdaresi'nden yurtdışı çıkış harcı açıklaması: 'Stok yapmayın'

Gelir İdaresi Başkanlığı, yurtdışı çıkış harcına yapılacak zam haberlerinin ardından vatandaşları bilgilendirdi ve uyardı. Başkanlık, yurtdışı çıkış harcının 150 TL’den 1500 TL’ye çıkarılacağına dair haberleri yalanlamazken, yurtdışı çıkış harcı uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gelir İdaresi'nden yurtdışı çıkış harcı açıklaması: 'Stok yapmayın'
Yayınlanma:

Gelir İdaresi Başkanlığı, bugünden harç pulu alan vatandaşların, harç zammının yürürlüğe girmesi durumunda bu pulların geçerli olmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yurtdışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğu basına yansıyan haberlerde yer almaktadır. Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurtdışına çıkış harçları da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Bilindiği üzere bu harç, yurtdışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurtdışına çıkış harcının, yurtdışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez."

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Açıklamada, yurtdışına çıkış harcının yurtdışına çıkış tarihinde geçerli olan tutarlar üzerinden ödenmesi gerektiği vurgulandı. Başkanlık, çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın alan veya başka yollarla harcı ödeyen vatandaşların, çıkış tarihinde yürürlüğe girmiş yeni tutarları ödemek zorunda olacaklarını belirtti. Bu nedenle, vatandaşların harç pulu alırken dikkatli olmaları ve güncel bilgileri takip etmeleri istendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.