Gençler bir modernlik akımına kapılmış gidiyor

Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz, “Gençler bir modernlik akımına kapılıp yola devam ederken yetişkinler kendi özüne bağlı kalmak istiyor.

Gençler bir modernlik akımına kapılmış gidiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen, Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “İletişimin Dört Şeritli Yolu ve Mutluluğun Formülü” konulu konferans Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

3 KITADA SEMİNER

Milletin asli değerlerine karşı yapılan 28 Şubat sürecinin yıldönümünde düzenlenen konferansın konuşmacısı aynı zamanda Ankara Üniversitesi mezunu olan Burat Yılmaz, 3 kıtada 200.000’in üzerinde kişiye başta İletişim konulu olmak üzere konferanslar ver. İletişim üzerine ihtisaslaşmış olan Yılmaz aynı zamanda lisans eğitimini, konferansı verdiği Ziraat Fakültesi’nin Toprak Bölümü’nde tamamladı.

YETİŞKİNLER ÖZÜNE BAĞLI KALMAK İSTİYOR

Konferansın başında mezun olduğu okula konuşmacı olarak gelmiş olmanın verdiği onur ve mutluluğundan bahseden Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz, yaşamın hemen hemen her alanında karşılaşılan iletişim problemlerinin temelini anlatarak konuşmasına devam etti. Yılmaz, Toplumda yetişkinler ve gençler arasında bir akım çatışması var. Gençler bir modernlik akımına kapılıp yola devam ederken yetişkinler kendi özüne bağlı kalmak istiyor. Bu toplumumuzdaki temel iletişim problemlerinden sadece biri” dedi.

KİŞİ KENDİSİYLE İLETİŞİM KURMALI

Yılmaz, “İletişimin birinci şeritli yolu insanın kendisiyle iletişimidir. Kişinin kendisiyle iletişim kurması için kibirden vazgeçmesi gerekiyor ve kibirden vazgeçmek için ruhumuzu geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu. İnsanın Allah’ın yeryüzündeki halifesi olduğunu, ruhunun başıboş yaratılmadığını ve insanın amacını bilen bir varlık olması gerektiğinin üzerinde duran Yılmaz, iletişimin ikinci şeritli yolunun Allah ile iletişim olduğunu kaydetti. İletişimin üçüncü şeritli yolunun ise çevre ile iletişim olduğunu belirten Yılmaz, çevre ile iletişim kurmak için kişinin başta üslubuna dikkat etmesi gerektiğini, pozitif eleştirilere açık olması gerektiğini, halden anlaması gerektiğini, dedikodu yapmaması gerektiğini ve farklılıkları kabul etmesi gerektiğini kaydetti.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Son olarak Yılmaz, iletişimin dördüncü şeritli yolunun aile ile iletişim olduğunu belirterek,  mutluluğun formülünün her şeyi olduğu gibi doğrusuyla, yanlışıyla, kusurlarıyla, hünerleriyle, kabul etmekle olduğunu söyledi. Esprili ve tatlı bir dil ile çeşitli örnekler ve videolu anlatımla desteklenen konferans dinleyicilerden büyük alkış aldı. Yaklaşık olarak iki saat süren konferans sonunda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ergin Dursun, Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz’a plaket takdim etti.

iletisim-konferansi-11.jpg

iletisim-konferansi-111.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.