Girişimci kadınlar sertifikalarını aldı
Altındağ Belediyesi tarafından desteklenen, kadın istihdamının artırılmasını hedefleyen “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi” tamamlandı.
HABER FOTOĞRAF
AYNUR ÇETİN
Altındağlı 100 kadın katıldıkları girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Törene Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş de katıldı. Altındağ Belediyesi tarafından desteklenen, kadın istihdamının artırılmasını ve çalışma standartlarında farkındalık yaratılmasını hedefleyen “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi” tamamlandı.
100 KADINA SERTİFİKA
Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinde “Girişimcilik” eğitimi alan 100 girişimci kadın sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Ulucanlar Yarı Açık Seminer Salonu’nda düzenlenen törene ilgi yoğundu. Törene, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Ebru Özberk Anlı, İŞKUR İç Denetim Başkanı Cihat Demiralp ve çok sayıda kursiyer katıldı.
ALTINDAĞ BELEDİYESİ’NE DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Temsilcisi Ebru Özberk Anlı, 2013 yılında kadın istihdamını artırmak üzere İŞKUR ve birçok ortak ile yola çıktıklarını belirterek, “Kadın istihdamını arttırmak, kadının statüsünü daha iyi yere getirmek için çok önemli ve kapsamlı bir proje oluşturmaya çalıştık. Farklı illerde bize destek olan ortaklar oldu. Altındağ Belediyesi’nin desteği ile kadınlara ulaşmamız daha kolay oldu. Bütün ortaklar ile yürek birliği yaptık. 100 kadın girişimci adayı temel uygulamalı girişimcilik eğitimleri aldı. Kadın girişimciler daha çok desteklenirse daha kalıcı işlere imza atabiliyorlar. Türkiye’de 400 kadına girişimci eğitimleri verildi. 30 girişimci kadına mikro hibe verilecek. Hibe alabilen ya da alamayan tüm kadınların iş planları bizim için önemli ve desteklemeye devam edeceğiz. Başarı hikayelerinizi hep birlikte yazalım” ifadelerini kullandı.
HAYALİM KENDİ İŞİMİ KURMAKTI
Proje kapsamında sertifika alan Alemdağ Kadın Eğitim Merkezi üyesi Kudret Keskin, “57 yaşındayım. 40 yıldır Altındağ’da oturuyorum. Dört çocuk annesiyim. Hayatta çok mücadele ettim. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile kadınlara yönelik çok güzel çalışmalar oldu ve imkanlar sunuldu. Ben de bu imkanlardan istifade eden binlerce kadından biriyim. Keşke 20 yıl önce böyle fırsatlar verilseydi, çok farklı yerlerde olurduk. Ama çok geç değil. Bir çok kursa katıldım. Bugün girişimcilik sertifikası alacağım. En büyük hayalim kendi işimi kurmaktı. Hayalimi gerçekleştireceğim inşallah. Tuhafiye ve terzilik üzerine bir işyeri açmak istiyorum. Hibe çıksa da çıkmasa da, kendi imkanlarımla iş yerimi açacağım inşallah. Başta Veysel Tiryaki olmak üzere bize eğitim veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” sözleriyle duygularını dile getirdi.
KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR
Törende konuşan, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, tüm kadınların ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Belediyemizin sağladığı imkanlar doğrultusunda, ILO ve İŞKUR gibi sivil toplum kuruluşları ile 100 kadına yönelik eğitim programı uygulandı. Bu önemli projenin, ‘Kadın dostu belediye’ olarak Altındağ’da uygulanması bizim için çok daha anlamlı oldu. Belediye Başkanımızın göreve geldiği 2005 yılından beri, kadınlara yönelik ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. En önemli ayağımız ise ‘kadın istihdamı’ oldu. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizlik. Biz, bu soruna çözüm yolları arıyor ve destek olmaya çalışıyoruz. Altındağ Belediyesi olarak bu projede olmak bizi mutlu etti.
KÜRESEL ÖLÇEKTE İŞSİZLİK ARTACAK
İŞKUR İç Denetim Başkanı Cihat Demiralp, “Ulusal istihdam politikaların uygulayıcısı olarak İŞKUR, istihdamın sağlanması, korunması geliştirilmesi için son derece önemli görevleri yapıyor. İşsizlik sadece ülkemizin değil dünyanın en büyük sorunu. Gelişmiş ülkelerde dahi krizlerle birçok insan işsiz kalıyor. Önümüzdeki yıllarda küresel ölçekte işsizlik artacak. İşsizliği düşürmek için yeni projeler üretmeye çalışıyoruz. Kadın istihdam eylem planları hazırladık. Birçok başarılı projeye imza attık. Altındağ Belediyesi’nin katkıları ile girişimcilik eğitimi verildi. Projeye katkılarından dolayı Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
30 KADINA HİBE DESTEĞİ
Konuşmaların ardından, eğitimi başarıyla tamamlayan kadınların sertifikaları verildi. Altındağdaki “Girişimcilik Destek Programları” kapsamında bugüne kadar toplam 400 kadın girişimci adayına, girişimcilik eğitimleri ve mentörlük destek hizmetleri sağlandı. Altındağlı girişimci kadınlar, program dahilinde 32 saat temel girişimcilik eğitimi, 8 saat finans kaynaklarına erişim, işletmelerde sürdürülebilirlik eğitimi aldı. Girişimcilik kursuna katılan 30 şanslı kadına 2000 dolar hibe desteği de sağlanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.