Gökhan Zan'dan Sarıgül'e: Siz aday olursanız ben çekilirim

Gökhan Zan, daha önce CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sarıgül'e "Aday olursanız ben çekilirim" dediğini doğruladı.

Gökhan Zan'dan Sarıgül'e: Siz aday olursanız ben çekilirim
Yayınlanma:

İYİ Parti'den ayrıldıktan sonra Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Gökhan Zan, daha önce CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sarıgül'e "Aday olursanız ben çekilirim" dediğini doğruladı. Zan, aralarında ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu vurgulayarak bu konuda açıklamalarda bulundu.

TV100'e bağlanan Gökhan Zan, "Mustafa Sarıgül ile telefonda görüşüp 'Aday olursanız ben çekilirim' dediniz mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet, tabii ki dedim. Ben açıklamamda da belirttim; 'Eğer yanlışlık olduğuna inanılırsa ben fedakarlık yapmaya hazırım' dedim. 'Şeffaf, deprem suçlarından uzak, halka hizmet eden, dürüst ve çalışkan biriyle birlikte bu şehri ayağa kaldırabiliriz. Ben halkımızın menfaatinden başka hiçbir şey düşünmüyorum. Bu niteliklere sahip bir dostum veya bir büyüğümle beraber yürümeye hazırım.'

'Mustafa ağabey çok değerli bir insan. Ben onu spor camiasından, belediye başkanlığı döneminden ve İstanbul'da yaptığı çalışmalardan tanıyorum... Son 20 yıldır aramızda ağabey-kardeş ilişkisi var ve onu çok iyi tanırım. Ancak onun cevabını benim vermem doğru olmaz çünkü o bir milletvekili.

'Eğer böyle bir durum TİP'e gelirse, bunu Erkan Baş ve MYK üyeleriyle görüşüp değerlendiririz ve TİP'in doğru bir adaya hayır demeyeceğine inanıyorum. Hatay için alınacak her türlü kararda elimden gelen desteği sağlarım."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.