Google'dan toplantılar için şaşırtan yenilik!

Google, çevrimiçi toplantılarda devrim yaratacak yeni bir yapay zeka destekli özelliğini duyurdu. "Benim İçin Not Al" (Take Notes for Me) adı verilen bu yenilik, Google Meet kullanıcılarının toplantı notlarını otomatik olarak almasını sağlayarak toplantıların yönetiminde köklü bir değişim başlatıyor.

Google'dan toplantılar için şaşırtan yenilik!
Yayınlanma:

Google'ın Gemini AI araçları kapsamında sunulan bu özellik, kullanıcıların toplantıları gerçek zamanlı olarak yazıya döküp özetleyebilmelerine olanak tanıyor. Alınan notlar, toplantı sahibinin Google Drive hesabında saklanacak ve bu sayede hızlı ve kolay erişim imkanı sunacak.

YÖNETİCİLERE TAM KONTROL YETKİSİ

Yenilikçi özellik, başlangıçta Google Workspace'in Gemini Enterprise, Gemini Education Premium veya AI Meetings ve Messaging eklenti lisansına sahip müşterilerine sunulacak. Google, bu özelliğin hangi kullanıcılar tarafından kullanılacağına karar verme yetkisini yöneticilere bırakıyor. Bu sayede yöneticiler, özelliğin belirli bir kullanıcı grubu için aktif hale getirilip getirilmeyeceğini belirleyebilecek.

GİZLİLİK ENDİŞELERİNE KARŞI KADEMELİ KULLANIM

AI'ın toplantılar sırasında tüm konuşmaları kaydedip yazıya dökmesi, gizlilikle ilgili bazı endişelere yol açabilir. Ancak Google, yöneticilere bu özelliği etkinleştirme veya devre dışı bırakma konusunda tam kontrol imkanı tanıyor. Şirket, 13 Ağustos 2024’ten itibaren yönetici ayarlarının kademeli olarak sunulacağını ve ilerleyen haftalarda detaylı bir kullanılabilirlik takvimi paylaşılacağını duyurdu.

Google Meet'in bu yenilikçi özelliği, çevrimiçi toplantıların geleceğini yeniden şekillendirme potansiyeline sahip. Katılımcılar artık not alma yükünden kurtulup, tamamen toplantıya odaklanabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.