Gürz-2 operasyonunda dört terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt’in Pervari kırsalında düzenlenen “Gürz-2” operasyonunda dört teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Gürz-2 operasyonunda dört terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde gerçekleştirildi.

Operasyonda Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları ile birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA'lar kullanıldı. Teröristlerle yapılan çatışmada dört terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında turuncu kategorideki Benda Amed kod adlı Semra Ayverdi ve Baran Hemlin kod adlı Seyithan Sencer ile gri kategorideki Sarı İbrahim kod adlı Yakup Nişo ve Destina Botan kod adlı Bişenk Durmuş yer alıyor. Bu kişilerin, güvenlik görevlileri ve sivillere yönelik çeşitli eylemlere karıştıkları belirlendi.

Öne çıkan eylemler arasında, 2015 ve 2016 yıllarında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen saldırılar, 2017’de Şırnak’ta gerçekleştirilen çatışmalar, 2018’de aracın yakılması sonucu yaşanan sivil ölümleri ve 2019 ile 2020 yıllarında Şırnak ve Van’da gerçekleşen patlamalar bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.