Güvenlik korucuları maaş ve kıdem tazminatı istiyor

Diyarbakır Güvenlik Korucuları Federasyonu Genel Sekreteri ve Diyarbakır Çermik Vatansever Güvenlikkorucuları Dernek Başkanı, güvenlik korucularının maaş ve kıdem tazminatı taleplerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Güvenlik korucuları maaş ve kıdem tazminatı istiyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Korucular, talep yazısında; güvenlik korucularının kamu personeli sayıldığı halde kamu personeli haklarından yararlanmadığı, görev tanımının olmadığı, maaşlarının yetersiz olduğu, geriye dönük sigorta primlerinin tam olarak ödenmediği, yıpranma payı alamadığı, emekli maaşlarının yetersiz olduğu, yaralanan korucuların gazilik haklarının tam olarak verilmediği, idari ve sağlık nedenlerden ayrılanların geriye dönük hizmetlerinin hizmetten sayılmadığı ve üniversite kazanan korucu çocuklarının kredi ve yurtlar kurumunun hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılmadıkları belirtildi.

korucular1.jpg

Turan Öner, güvenlik korucularının 37 yıldır vatan savunmasında önemli görevler üstlendiğini belirterek, "Devletimizin bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Ailelerimize, çocuklarımıza, dost ve sevenlerimize karşı mahcup etmemesini istiyoruz. Düşmanlarımızı sevindirmemesini bekliyoruz. Koruculuk sistemini yeni yasa ile kamu personeli statüsüne alınılmasını istiyoruz ve desteğinizi bekliyoruz. Biz güvenlik korucuları her zaman devletimizin yanındayız." dedi.

MAAŞ TALEBİ

Güvenlik korucuları, mevcut maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek, en az bekçi maaşı kadar maaş talep etti.

korucu2.jpg

KIDEM TAZMİNATI TALEBİ

Güvenlik korucuları, geriye dönük sigorta primlerinin tam olarak ödenmesi ve kıdem tazminatlarının verilmesini talep etti. Güvenlik korucularının talepleri için gözler İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek müjdeli haberde.

Güvenlik korucuları, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda görev yapan, terörle mücadelede önemli rol oynuyor. Güvenlik korucuları, maaş ve sosyal haklarının yetersiz olduğunu dile getirerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Taleplerin kabul edilmesi halinde, güvenlik korucularının çalışma koşullarının iyileşmesi ve motivasyonunun artması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum