Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı'ndaki esnafın yüzü güldü

Başkent'teki birçok etkinliğin merkezi olan Ulus'taki tarihi Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı yoğun günler yaşıyor. Çarşıda alışveriş yapan vatandaşlar, hac ve umre malzemelerinden kitap ve hediyelik eşyaya kadar birçok ürünü satın alarak esnafın yüzünü güldürüyor.

Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı'ndaki esnafın yüzü güldü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı, hem özel günlerde hem de hafta sonları yoğun ilgi görüyor. Ankara'da birçok etkinliğin merkezi olan Ulus'a gelen vatandaşlar, Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı'na uğramayı ihmal etmiyor. Kitapçılardan hediyelik eşyaya birçok ürün yelpazesinin yer aldığı çarşı, bugünlerde büyük bir hareketlilik yaşıyor.

Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde gerçekleştirilen anma programları, cenaze namazları, vakit namazları, türbe ziyaretleri için buraya gelen vatandaşlar, bir yandan da çarşıyı ziyaret ederek buradan alışveriş yapıyor.

adsiz-tasarim-44.png

LOKMA VE AŞURE İKRAMI

Geleneksel hale gelen cami avlusundaki ikramlara katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, çarşıdan aldıkları lokum, tatlı, şeker ve çikolata gibi ürünleri buraya gelenlere hediye ediyor. Son günlerde ikram edilen lokma ve aşurelere ise vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

adsiz-tasarim-43.png

UMRE KIYAFETLERİNİ BURADAN ALIYORLAR

Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı'na gelen vatandaşlar aynı zamanda buradan hac, umre kıyafetlerini ve hediyelik eşyalarını da satın alabiliyor. Tarihi çarşı, özellikle hacca gidenlerin ve hacdan dönenlerin uğrak noktası olarak biliniyor. Çarşıda, feraceler, tespihler, Kur'an-ı Kerimler, takkeler, oyma bastonlar, esans ve misler, Mevlüt şekerlemeleri, seccadeler ve çeşitli tekstil malzemeleri birçok ürünü tek bir merkezde bulmak mümkün hale geldi.

adsiz-tasarim-42.png

HEM TARİHİ HEM GELENEKSEL BİR MEKÂN

Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı, sadece dini ve manevi değerleriyle değil, aynı zamanda tarihi dokusuyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Çarşı, Osmanlı döneminden kalma mimarisi ve kentsel dönüşümle farklı bir silüete kavuştu. Ankaralıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı önemli bir cazibe merkezi olarak öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum