Hacizli araç sahiplerine müjde! Yediemin otoparkında iade süreci başlıyor

Banka ve şahıs alacakları nedeniyle hacizlenen araç sahipleri için başlatılan düzenleme kapsamında, yarından itibaren vatandaşlar 10 gün içinde araçlarını geri alma imkanına sahip olacak. Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

Hacizli araç sahiplerine müjde! Yediemin otoparkında iade süreci başlıyor
Yayınlanma:

Tüm Yediemin Otopark Çekici Kurtarıcı Taşıyıcılar ve Depo İşletmeleri Federasyonu Başkanı Rasim Uluç, gerçekleştirdiği açıklamada, yediemin bünyesinde toplamda 1,5 milyon aracın olduğunu belirterek, bu araçların 25 bin dolar olacak şekilde ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi.

Sektörün de canlanacağını ve devletin de bu sayede Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) geliri elde edeceğini ve söz konusu miktarın 3-4 milyar doları bulduğunu vurgulayan Uluç, yediemin olarak araçlara kesilen faturanın yüzde 20'sinin KDV olduğunu, geri kalan kısmının ise kurumlar ve gelir vergisi olarak kaydedileceğini söyledi.

Kasım ayı itibariyle Türkiye genelinde 700 bin araç, Ankara'da ise bin 600 araç bulunuyor.

23 Kasım'dan itibaren 10 gün süreyle borçlu araç iadesi sahibine sağlanacak. Uluç, yarından itibaren yakalamalı ve hacizli araç sahiplerinin, icra dairesine başvurarak talep formlarını doldurup yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını alabileceklerini açıkladı. Ancak Uluç, aracın alınmasının borcu kapatmadığına dikkat çekerek, borcu kapatılmamışsa haciz durumunun devam edeceğini belirtti. Ticari araçların çoğunlukta olduğunu vurgulayan Uluç, sahipleri tarafından alınmayan araçların 5 Aralık'ta rehin hakkı sahiplerine iade sürecine gireceğini ve alacaklısı tarafından da alınmayan araçlar için e-ihale sürecine geçileceğini ekledi.

Elde kalan araçlar ise MKE ya da Kızılay'a devredilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.