Hafta sonu dijital platformlarda neler izleyebilirim?

Hafta sonunu evde geçirecekler için beş yeni dizi ve film önerisini anadolugazete.com.tr sizler için derledi...

Hafta sonu dijital platformlarda neler izleyebilirim?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Hafta sonunu evde geçirecekler için dijital platformlarda diziler ve filmlerle dolu bir program var.

Sizin için derlediğimiz programda öne çıkanlar şu şekilde:

BELALI İŞ - NETFLIX

Haksız yere cinayetten suçlu bulunan sakar bir elektronik cihaz satıcısı, bir sabah uyanır ve kendisini karanlık bir dünyanın ortasında bulur. Hemen her şeyini kaybeden bu sıradan adam, cinayeti işlemediğini kanıtlamak için mücadele etmeye karar verir. Ancak, bu mücadele, yalnızca kendi masumiyetini kanıtlamaktan çok daha fazlasını gerektirecektir.

aaaabqz027-5eknmt4u0zvjepx9qxj-05oopluqrize3w4pc-wahwnqon3syty915o1duozyjs8ppr-on3ji5now5d3sscpbyxezdqzy9sawnwjjnfkzfjqlqon8dq.jpg

CESUR CANAVAR TEKERLER - NETFLIX

Drakula ve Mumya gibi efsanevi film canavarlarından esinlense de, Frankenstein kadar dev bir ters köşe sizi bekliyor: Bu kahramanlar, korkutmak için değil, yardım etmek için burada! Sıradan bir korku hikayesinin ötesine geçerek, bu karakterler aslında insanların yanında yer alıyor ve iyilik için savaşıyor. Korkunun yerini cesaretin aldığı bu yeni bakış açısı, klasik canavarlara farklı bir perspektif kazandırıyor.

SALDIRI - NETFLIX

Bir savcı, görevine son verilen bir polis memurundan yardım ister ve ona bir banka soygunu vakasını çözmesi karşılığında eski hayatına geri dönme fırsatı sunar. Polis memuru, hem geçmişteki hatalarını telafi etmek hem de kendini kanıtlamak için bu teklifi kabul eder. Ancak, soygunun ardındaki suçluların beklenmedik şekilde güçlü bağlantıları olduğunu fark ettiğinde, işin içinin çok daha karmaşık olduğunu anlar

bereketli-topraklar-uzerinde-1980.jpg

BEREKETLİ TOPRAKLAR ÜZERİNDE - MUBI

Erden Kıral'ın yönettiği bu klasik film, Orhan Kemal’in eserinden uyarlanmış olup, Tuncel Kurtiz, Erkan Yücel, Nur Sürer ve Yaman Okay gibi usta oyuncuların performanslarıyla zenginleşiyor. Film, Çukurova’nın pamuk tarlalarında güvencesiz işçilerin karşılaştığı zorlukları, emek sömürüsünü ve yoksulluğu kavurucu bir güneşin altında derin bir duyarlılıkla gözler önüne seriyor. Anlatımındaki sade ama etkili dil, izleyiciyi bu acı gerçeklerin içine çekerek, dönemin sosyal ve ekonomik koşullarını çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. İşçilerin umutları ve hayal kırıklıkları, film boyunca izleyiciyle derin bir bağ kuruyor.

umudunu-kaybetme.webp

UMUDUNU KAYBETME - MUBI

Ken Loach ve Paul Laverty'nin üçlemesinin son filmi, iş bulma kurumları ve "ertesi gün teslimat" ekonomisinin eksikliklerini ele alarak, kemer sıkma politikalarının toplumsal etkilerini derinlemesine inceliyor. Çürümeye terk edilmiş bir toplumda geçen hikaye, öfkeyle dolup taşan bir barı merkez alıyor. Film, burada gerçekleşen etkileşimlerle kültürler arası dayanışmayı ve dayanışmanın gücünü kutluyor. Karakterler arasındaki diyaloglar ve ilişkiler, toplumsal adaletsizliklere karşı verilen mücadelelerin yanı sıra umudu ve birlikteliği de simgeliyor. Loach’un ustaca anlatımı, izleyiciyi düşündürürken duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.