Hakan Ayık kimdir? Hakan Ayık neden gündemde?

Birçok kişi Hakan Ayık2ın kim olduğunu merak edip, araştırıyor. Peki, Hakan Ayık kimdir? Hakan Ayık neden gündemde? Detaylar haberimizde...

Hakan Ayık kimdir? Hakan Ayık neden gündemde?
Yayınlanma:

Avustralya'nın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından biri olarak tanınan Hakan Ayık, 31 Ocak 1979'da doğdu ve tahmini net serveti 1,2 milyar doları aşmaktadır. Ayık, Avustralya'da dünyaya gelen Türk bir ailenin çocuğu. Genç yaşta babasını kaybetti ve aile içinde uyuşturucu sorunlarıyla mücadele etti. Kuzeni ve erkek kardeşi, daha sonra hapse girdi, ancak Ayık suç dünyasının daha derinine daldı.

HAKAN AYIK KIBRIS'TA INTERPOL TARAFINDAN YAKALANDI

Eğitimine James Cook Erkek Teknoloji Lisesi'nde devam eden Ayık, 2000'li yıllarda Sidney ve Canberra'da karaoke barları ve genelevlerin mülkiyetini elinde tutuyordu. Bu dönemde lüks seyahatlerle ünlendi ve uluslararası ilişkilere sahip oldu. Comanchero Motosiklet Kulübü'nde faaliyet göstererek suç dünyasında etkili bir rol oynadı. Ayrıca Avustralya ve Tonga'da gümrük memurları ve hapishane memurlarıyla rüşvet ilişkileri kurduğu iddia edildi. Yüz milyonlarca dolar değerinde uyuşturucu madde ithalatı gerçekleştirdi ve bu işi Sam Gor Çin Üçlüsü ile iş birliği içinde organize etti. 2010 yılında sosyal medyada lüks yaşam tarzını sergileyerek "Facebook gangsteri" olarak tanınan Ayık, aynı yılın ağustos ayında Kıbrıs'ta Interpol tarafından yakalandı. Ancak kefaletle kaçmayı başardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.