Hakan Fidan, İbrahimovic'i ağırladı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic ile İstanbul'daki Dolmabahçe çalışma ofisinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Hakan Fidan, İbrahimovic'i ağırladı!
Yayınlanma:

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Bakan Fidan, Türkiye'nin İsrail-Filistin ihtilafında iki devletli adil bir çözüm için yoğun çaba harcadığını vurguladı.

"İSRAİL'İN MUTLAKA DURDURULMASI GEREKİYOR''

Bakan Fidan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sert bir dille tepki göstererek, "İsrail'in mutlaka durdurulması gerekiyor. İsrail'i destekleyenler, Gazze'deki katliamın suç ortağıdır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin bölgede barış ve huzur istediğini belirten Fidan, Filistin meselesinin adil ve kalıcı bir çözümle sonuçlanmasının önemine dikkat çekti.

İsrail'in eylemlerine karşı uluslararası camianın sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Fidan, "Tüm dünya soykırım davasına müdahil olmalı. Tüm ülkeleri bu davaya müdahil olmaya çağırıyoruz" dedi. Bu çağrı, Türkiye'nin Filistin'e verdiği güçlü desteğin ve uluslararası toplumun bu konuda daha fazla sorumluluk alması gerektiği yönündeki kararlılığının altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.