Hakan Fidan'dan ABD'ye sert eleştiri: 'Soykırımın nedeni ABD desteği!'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chenda Sophea ile Ankara'da gerçekleştirilen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan açıklamalarında Refah saldırısı ile ilgili sert konuştu.

Hakan Fidan'dan ABD'ye sert eleştiri: 'Soykırımın nedeni ABD desteği!'
Yayınlanma:

Toplantıda, Türkiye ile Kamboçya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve işbirliğinin artırılması yönünde atılan adımlar ele alındı.

''ABD'NİN DESTEĞİ OLMASA SOYKIRIMIN SÜRMESİ MÜMKÜN DEĞİL''

Bakan Fidan'ın açıklamaları arasında dikkat çeken en önemli konulardan biri, ABD'nin desteği olmadan soykırımın sürmesinin mümkün olamayacağıydı. Hakan Fidan'ın ''ABD'nin desteği olmasa soykırımın sürmesi mümkün değil.'' açıklaması Refah'ta yaşananların ABD desteğiyle gerçekleştiğini vurguladı.

Türkiye'nin, insan hakları ve adalet temelinde uluslararası arenada soykırımla mücadele konusundaki kararlılığını ortaya koyan bu açıklama, Türkiye'nin bu alandaki aktif ve etkili rolüne dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca Türkiye ile Kamboçya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ticaretin artırılması, kültürel alışverişin desteklenmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi gibi konular da ele alındı. Türkiye'nin Kamboçya ile işbirliğini derinleştirmeye yönelik kararlılığı, bölgesel ve uluslararası düzeyde barış, istikrar ve kalkınma için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.