Hakan Fidan'dan Reisi için ilk açıklama geldi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın trajik helikopter kazasında hayatını kaybetmelerinin ardından taziye mesajı yayımladı.

Hakan Fidan'dan Reisi için ilk açıklama geldi!
Yayınlanma:

Fidan, ölüm haberini Pakistan’ın başkenti İslamabad'da, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında duyurdu.

Fidan, konuşmasında, “Maalesef İran’dan gelen vefat haberleri bizleri derinden üzmüştür. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve kıymetli mevkidaşım, değerli dostum Hüseyin Emir Abdullahiyan’a Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Fidan, kazada hayatını kaybeden diğer yetkililer için de başsağlığı dileklerini iletti.

Konuşmasının devamında Fidan, Filistin meselesine de değindi. Henüz Filistin’i tanımamış ülkelere çağrıda bulunarak, “İsrail’in suçlarına kalkan olan ülkeler de artık bu yanlıştan çok geç olmadan dönsünler” dedi. Filistin halkının haklarını savunmanın uluslararası bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Fidan, bölgedeki barış ve istikrar için adaletin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Bu zor günlerde İran halkına ve hükümetine taziye dileklerini ileten Fidan, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini belirtti. Fidan'ın açıklamaları, hem İran halkına hem de uluslararası topluma önemli mesajlar verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.