Haklarını Mecliste aradılar

Zonguldak'ta kamu hastanelerinde çalışan ve ihalelerinde yer alan bir madde sebebiyle kadroya alınmayan 105 taşeron işçi seslerini duyurmak ve taleplerini dile getirmek amacıyla Ankara’ya gelerek milletvekillerinden yardım istediler.

Haklarını Mecliste aradılar
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

Kamu kurumlarında taşeron işçilere kadro verilmeye başlanması sonrası yaşanan sıkıntılar giderek büyüyor. Devletin farklı kurumlarında taşeron kadrosunda çalışanların bir kısmının kadroya alınması, bir kısmının alınmaması tartışmaları da sürüyor. Bu kapsamda, Zonguldak Kamu Hastaneleri’nin çeşitli kurumlarında çalışan 5 personel, çalışma arkadaşlarını temsilen Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu. Meclis’te AK Parti Zonguldak milletvekilleri ile görüşen çalışanlar, haklarının takipçisi olmaları için vekillerden yardım istedi. Öte yandan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak’tan gelen sağlık çalışanlarının kendisine ilettiği mektubu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu Salonu’nda okuyarak sağlık sektöründe çalışan kesimin sesinin duyulmasını istedi.

YARDIM İSTEDİLER

Çalışanlar, AK Parti Milletvekilleri Zonguldak Özcan Ulupınar, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Hüseyin Özbakır ve MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’i makamında ziyaret etti. Mağduriyetlerini dile getiren çalışanlar, tek suçlarının paket ihalede çalışmak olduğunu ve Türkiye'de ameliyathane de çalışan tüm personellerin mağdur olduğunu belirterek, işlerinin detaylarını anlattı. Vekiller, durumun er geç çözüleceğini söyledi. Ziyaretlerini tamamlayan çalışanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak, sorunlarını dile getirip kendilerine yardımcı olmasını istediler. İşte o mektubun detayları;

hak-aradilar-(1).jpg

Sayın Cumhurbaşkanım,

Bizler Zonguldak kamu hastaneleri ve YÖK’e bağlı fakülte hastaneleri olarak 9 hastaneyiz. Sterilizasyon ve dezefeksiyon hizmet alim ihalesiyle çalışan 105 personeliz. 696 sayılı KHK da personele dayalı hizmet alımı ile çalışan taşeron kardeşlerimiz kadro kapsamına alındı. Bizler ihalemizin paket ihale usulü oluşundan kadro dışı bırakıldık. 2014 yılına kadar personele dayalı ihale ile çalışan bizler 2014 sonrası paket ihale usulüne çevrildik. Bu biz istemedik bize sorulmadı çünkü biz yaptığımız işi biliriz. Kamu ihale tebliğindeki 78.1 madde de %70 personel gideri olması koşulu ve ihale fiyat cetvelinde personel birim fiyat görünmemesi önümüzü kapatmıştır.

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi ve Çorum ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi aynı işi yaptığımız halde kadroya hak kazanmıştır. İki ihale arasındaki tek fark ihale dokümanıdır. Yapılan İşte hiç bir değişiklik yoktur. Bize emsal olan bu iki hastaneden tarafımıza bir hak doğacağını düşünüyoruz. Ameliyathane yoğun bakım endeskopi ve bronkoskopi uniteri dializ ve tüberküloz odaları enfeksiyon hastalıkları sterilizasyon gibi riskli alanlarda sterilizasyon ve dezenfeksiyon hizmeti vermekteyiz. Kritik alanlarda ağır ve tehlikeli iş kolunda çalışıyoruz ve bizler asıl iş yapan sağlık personelleriyiz. Direk hasta sağlığına hizmet veriyoruz.

Türkiye genelinde bu ihale ile çalışan yukarıda emsal gösterdiğim 2 hastane dışındaki tüm sterilizasyon ve dezenfeksiyon personelleri mağdur durumdadır. Paket ihaleyi bizler seçmedik. Biz ihale dokumanı nedir bilmezdik. Personele dayalı da olsa pakette olsa yıllardır ayni işi yapıyoruz. Bizi mağdur eden tek şey iki ihale arasındaki ihale dokümanıdır. Bu haksızlığın giderilmesi sesimizin duyulması için Türkiye geneli mağdur arkadaşlarımızla görüşme halindeyiz. Sesimizi duyarlarsa Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu çözeceğin yürekten inanıyoruz.

Saygılarımızla...

Emine Özgün Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ameliyathane personelihak-aradilar-(5).jpg

hak-aradilar-(4).jpg

hak-aradilar-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.