Halkbank şaşırttı

Efeler Ligi’nin iddialı üç Ankara temsilcisi hafta sonu parkeye çıktı. Ziraat Bankası kazanırken, Halkbank ve Maliye Piyango rakiplerine yenilmekten kurtulamadı. Şampiyonluk adaylarından Halkbank’ın puansız dönmesi şaşkınlık yarattı.

Halkbank şaşırttı
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

EYÜP KARA

2017-2018 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’nin ikinci haftası geride kaldı. Ligdeki üç Ankara temsilcisinden Ziraat Bankası kolay kazanırken, şampiyonluğun en güçlü adaylarından Halkbank’ın yenilmesi sürpriz oldu. Öte yandan bir diğer Başkent ekibi Maliye Piyango bir diğer şampiyonluk adayı Arkas Spor’a evinde 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

ZİRAAT BANKASI ZORLANMADI

Ankara temsilcisi Ziraat Bankası bu hafta Başkent Voleybol Salonu’nda TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul’u konuk etti. Baştan sona kırmızı beyazlı ekibin üstünlüğü altında geçen mücadeleyi 25-11, 25-11, 25-21 kazanan ev sahibi mücadeleden 3-0 galip ayrılmasını bildi. Ziraat Bankası zayıf rakibi karşısında özellikle file üstünde ve köşe hücumlarından bulduğu sayılarla sonuca gitti. Ziraat Bankası bu maçtan da 3 puanla ayrılarak haftayı 3 puanla kapatmasını bildi.

HALKBANK ŞAŞIRTTI

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan fakat Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe’ye 3-1 yenilerek lige kötü bir başlangıç yapan Halkbank ikinci maçında hiç beklemediği bir sonuçla salondan ayrıldı. Mavi beyazlılar ligin geçen sene play-out maçları sonunda ligde kalmayı başaran Afyon Belediye Yüntaş karşısında tutunamadı. Ev sahibi Afyon ilk seti 12-25 gibi farklı bir skorla kaybetmesine karşın kısa sürede toparlanarak 25-22, 25-23, 25-20 setlerle rakibini 3-1 yenerek haftanın sürprizine imza attı.

MALİYE DİRENEMEDİ

Bir diğer Ankara ekibi Maliye Piyango şampiyonluğun güçlü adaylarından İzmir temsilcisi Arkas Spor karşısında bir varlık gösteremedi. Rakibinin köşe hücumları ve bloklarına bir türlü çözüm bulamayan ev sahibi Maliye 18-25, 23-25, 20-25 kaybederek mücadeleden 3-0 yenik ayrılarak ikinci haftada ilk mağlubiyetini aldı. Maliye servis karşılamakta büyük sıkıntı yaşayıp çok servis hatası yapınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

BEŞİKTAŞ YİNE KAYIP

Haftanın ilk maçında uzun süre çekilip çekilmeyeceği tartışılan ligin en genç takımı Beşiktaş güçlü rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’ne 18-25, 25-27, 13-25 setlerle 3-0 yenilirken, İnegöl Belediyespor evinde Jeopark Kula Belediyespor’u 25-21, 21-25, 25-23, 27-25 setlerle 3-1 yenmeyi başardı. Öte yandan Jeopark Kula Belediyespor, salonu müsabaka oynamaya hazır hale gelene kadar iç saha karşılaşmalarını deplasmanda oynamaya devam edecek.

DERBİ FENERBAHÇE’NİN

Haftanın sonucu merakla beklenen mücadelesi ezeli rakipleri karşı karşıya getirdi. Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını Burhan Felek Spor Salonu’nda paylaştı. İki takımın mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. Maç sonlarını iyi oynayan sarı lacivertliler ezeli rakibi sarı kırmızılıları 22-25, 20-25, 23-25 setlerle 3-0 yenerek haftayı 3 puanla kapatıp ikide iki yapıp puanını 6’ya çıkardı.

Efeler Ligi’nde üçüncü haftan maçlarının tamamı bugün oynanacak. İşte üçüncü haftanın maç programı.

TKD Kuzey Enerji Gümüşhane-Torul İnegöl Belediyesi Torul Gençlik Spor İl Müdürlüğü İlçe Salonu

Jeopark Kula Belediyesi-Afyon Belediyesi Yüntaş Afyon Atatürk Kapalı Spor Salonu

Halkbank-Beşiktaş TVF Başkent Voleybol Salonu

Galatasaray HDI Sigorta-Maliye Piyango Galatasaray Park Voleybol Salonu

Fenerbahçe-İstanbul BBSK Metro Enerji Spor Salonu

Arkas Spor-Ziraat Bankası TVF Atatürk Voleybol Salonu Vestel Venus Spor Kompleksi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.