Hangi sosyal medya platformu ülkemizde daha çok kullanılıyor?

Türkiye’de son bir yıl içerisinde kullanıcı sayısı en çok artan sosyal medya platformu belli oldu. Son yıllarda internetin insan hayatına olan etkisi giderek büyüyor. Dünyanın birçok yerinde kullanılan çeşitli sosyal medya araçları ülkemizde ne sıklıkla kullanılıyor? En çok kullanılan sosyal medya platformu hangisi?

Hangi sosyal medya platformu ülkemizde daha çok kullanılıyor?
Yayınlanma:

We Are Social ve Meltwater her yıl 232 ülkede insanların internet ve sosyal medya kullanımı ile ilgili rapor hazırlıyorlar. “Temmuz 2023 Dijital Dünya raporuna göre ülkemizde nüfusun yüzde 67,5’i sosyal medya kullanıyor. Rapora göre Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformu YouTube oldu. 57,9 kullanıcısı olan YouTube’tan sonra ise Instagram geliyor.

INSTAGRAM’DA Kİ ARTIŞ REKOR KIRDI

2023 yılında kullanıcı sayısı en çok artan sosyal medya mecrası Instagram oldu. Yılın başında 48,6 kullanıcıya sahip olan Instagram yılın yarısında 7,1 artarak 55,7 milyona ulaştı.
Instagram’a olan bu yoğun ilgi birçok şeyi beraberinde getirdi. Bunlardan bazıları e- ticaret reklamlarının Instagram’da daha çok yayılması, insanların bu platform ile popüler kültürün etkisinde kalması, iletişim ve haberleşmenin kolaylığı söylenebilir.

YENİ İSMİ İLE X ELEŞTİRİLERE RAĞMEN SAYISINI ARTTIRDI

Elon Musk tarafından satın alınan, logosu ve ismi değişen X’de ise eleştirilere rağmen kullanıcı sayısında artış oldu. Kullanıcı sayısı 2023 verilerine göre 20 milyona çıkan X’e ilgi devam ediyor. Diğer sosyal medya platformlarında da kullanıcı sayısı arttı. Özellikle son yıllarda artış gösteren bir diğer uygulama ise 32 milyon kullanıcı ile Tiktok oldu. Facebook’da ise 1,6 milyon kullanıcı daha eklenerek toplamda 34 milyona ulaştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.