Hasan Arat kimdir?

Hasan Arat birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Hasan Arat kimdir? Hasan Arat neden gündemde? İşte detaylar...

Hasan Arat kimdir?
Yayınlanma:

Hasan Arat, 27 Eylül 1959'da Adana'da dünyaya geldi. 1975 yılında Fenerbahçe basketbol takımında parlamaya başlayan Arat, ardından 1977-1981 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 5 yıl boyunca sahada mücadele etti. Basketbol kariyerinin zirvesini yaşadığı 1982-83 sezonunda ise Galatasaray formasını giyerek spor yaşantısına noktayı koydu.

Sporculuk kariyerinden sonra iş dünyasına adım atan Arat, şu anda Novo Invest adlı bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketinin ortağı ve başkanı olarak faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda medya ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren Dome Group'un kurucusu ve ortağı olarak da bilinir.

hasann.jpg

Türk sporuna katkı sağlamaya devam eden Arat, 2012'de Türkiye Olimpiyat Komitesi'ne seçilerek spor yönetiminde etkili bir pozisyon elde etti. 2019'da TOKİ Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmesinin yanı sıra Avrupa Olimpiyat Komiteleri İcra Komitesi ve Dünya Atletizm Federasyonları Birliği İcra Komitesi üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi.

Arat, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un ev sahipliği yapma teklifinin lideri olarak dikkat çekti. Bu sürecin ardından Avrupa Olimpiyat Komiteleri İcra Komitesi üyeliğine seçilen Arat, sporun birleştirici gücüne olan inancını ve Türk sporunun gelişimine olan katkı azmini sürdürdü.

BEŞİKTAŞ'IN YENİ BAŞKANI HASAN ARAT OLDU

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 35. başkanı olarak seçilen Hasan Arat, kulübün mali durumunu düzeltmek, sportif başarıları artırmak ve taraftarlarla daha yakın bir ilişki kurmak gibi vaatlerde bulunduğu seçim kampanyasında büyük bir heyecan yarattı. Arat'ın başkanlığı, Beşiktaş camiasında kulübe yeni bir ivme kazandıracağına dair taraftarlar arasında yaygın bir inanç oluşturdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.