Hasanoğlan mezunları Köy Enstitülerinin kuruluşunu kutladı

Hasanoğlan Mezunları Derneği, geleneksel hale getirdiği Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünde buluşma toplantılarından birisini daha gerçekleştirdi.

Hasanoğlan mezunları Köy Enstitülerinin kuruluşunu kutladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

EYÜP KARA

Alba Hotel Ankara’da düzenlenen geceye eski ve yeni çok sayıda mezun katılarak hasret giderdi. Enstitülerin kuruluşunun 77’nci yıldönümü için düzenlenen toplantıya Hasanoğlan mezunları büyük ilgi gösterdi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Hasanoğlan Mezunları Derneği Başkanı Erkan Keleş açılış konuşmasında geceye katılan bütün Hasanoğlan mezunlarına teşekkür etti. Başkan Erkan Keleş, böylesine güzel ve anlamlı bir gecede buluşmanın kaynaşma ve Hasanoğlan’dan yolu geçen bütün mezunların bir arada bulunmasının çok önemli olduğunu ve bu birlikteliğin bundan sonraki yıllarda daha da yoğun katılımla yapılmasını arzu ettiğini ifade ederek gecede emeği geçen herkese teşekkür etti.

MEHMET ERBİL’DEN ANLAMLI KONUŞMA

Bu anlamlı toplantıda Hasanoğlan’dan mezun olan mesleklerinden ve branşlarından çok başarılı olmuş isimler de hazır bulundu. Türkiye’nin önde gelen ressamlarından ve özellikle yaptığı Atatürk portreleriyle büyük başarı kazanan emekli resim öğretmeni ve ressam Mehmet Erbil, düzenlenen etkinliğin anlamlı olduğunu belirterek, Köy Enstitülerinin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Etkinliğe katılanlar bol bol sohbet etme olanağı buldu.

hasanogla-mezunlari2.jpg

KÖY ENSTİTÜLERİ

Bilindiği gibi, Köy Enstitüleri, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından 1940 yılında kurulmuştu. Bu enstitüler dünya çapında ilgi görmesine rağmen, 1957 yılında siyasi sebeplerle kapatıldı. Köy Enstitüleri öyle önemli isimler yetiştirdi ve öyle derin bir izler bıraktı ki, bugün bile konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.