Hastanesi kapatılan Müezzinoğlu devleti suçladı

'Yenidoğan çetesi' soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen Özel Avcılar Hospital'in sahibi eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanede çalışanlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Hastanesi kapatılan Müezzinoğlu devleti suçladı
Yayınlanma:

Müezzinoğlu, devlet ve savcılığı suçlayarak, "Vicdanım rahat" dediği ilk açıklamasının ardından, personeline yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şu an ne kurumun ne de içerideki arkadaşlarımızın hak etmediği bir tablo ile karşı karşıyayız. Bütün buna rağmen vicdanen ve fiziken güçlüyüz. Gün gelecek devran dönecek. Ama bu işin altından yüz akı ile çıkacağız. Yürütmeyi durdurmasından başlayarak hukuk verdiği bütün dinamikleri yerine getireceğiz.”

Müezzinoğlu, bebek ölümleriyle ilgili de dikkat çekici yorumlarda bulundu. “Sıfır hatalıyız demek istemiyorum” diyen Müezzinoğlu, “Planlı bir yanlışı bu kurumun ya da herhangi bir arkadaşımızın yapmayacağı konusunda huzurluyum” ifadesini kullandı.

Özellikle bebek ölümlerine dikkat çeken Müezzinoğlu, “10 bebeğin ölümüne sebep olan çete veya katil, 10 bebeğin katili. Çok net bir soru var ortada. İzlenme takibine alınmış kişiler veya yapılar, birinci bebeğin ölümünü katil olarak değerlendiriyorsak, ikinci bebeğin ölümünü neden bekliyorsun?” dedi.

Devletin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Velev ki kasıt var. Kasıt olan şeyin ikincisini, üçüncüsünü niye bekliyorsun? Beklerken sen de katil olmuyor musun? Neden izlediniz?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.