Havalimanlarında yeni güvenlik uygulaması hayata geçiyor!

Ulaştırma sektöründe önemli değişiklikler getiren kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilerek yasalaştı. Yeni yasayla birlikte özellikle havalimanlarındaki güvenlik uygulamalarında dikkat çeken düzenlemeler hayata geçirilecek.

Havalimanlarında yeni güvenlik uygulaması hayata geçiyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yeni yasaya göre, artık tüm yolcular havalimanlarına giriş yaparken ve hava araçlarına binmeden önce yanlarındaki eşyalar ve teknik cihazlar ile birlikte teknik cihazlarla aranacak. Gerekli durumlarda el ile arama da yapılacak.

ELLE ARAMA REDDEDİLME HAKKI

Yolcular, teknik cihazlarla yapılan aramanın sonuçlandırılamaması durumunda, kendilerinin ve eşyalarının elle aranmasını kabul etmeme hakkına sahip olacak. Bu durumda yolcular havaalanına ve uçağa alınmayacak.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ DEVREDE

Havacılık güvenlik tedbirleri özel güvenlik görevlileri tarafından da uygulanacak. Bu görevliler, havaalanı mülki idare amirinin yazılı emriyle, genel kolluk gözetiminde havacılık tesislerine girişlerde kişilerin üstünü, eşyalarını, bagajlarını, kargolarını ve mallarını teknik cihazlarla ve gerektiğinde el ile kontrol edip arayabilecek.

DİĞER ÖNEMLİ DÜZENLEMELER

Demirleme Ücretleri: Yeni yasa ile demirleme ücret tarifesi, geminin grostonu başına 2 lirayı geçmemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Denizcilikte Kılavuzluk ve Römorkörcülük: İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçiş sırasında verilecek kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Bu hizmetler için özel sektöre yetki verilmeyecek.

Limanlarda Sera Gazı Emisyonu: Limanlara yük veya yolcu elleçlemek amacıyla gelen veya limanlardan ayrılan ticari gemilerin saldıkları sera gazı emisyonlarının karşılığı olarak gemi sahiplerinden tahsil edilen tutarlar genel bütçeye gelir olarak kaydedilecek.

Ormanlarda Yükleme ve Boşaltma: Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde bulunan devlet ormanlarındaki erişim kontrolü uygulanan karayollarında yük aktarma için gerekli olan yükleme ve boşaltma işlemlerine ait geçici depolar ve bunların tamamlayıcısı olan tesislere izin verilebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.