Hayatımızın görünmeyen tehlikesi: Yüksek tansiyon

Günümüzde milyonlarca insanı etkileyen yüksek tansiyon, ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir durum olarak dikkat çekiyor. Peki, yüksek tansiyonun nedenleri nelerdir? İşte detaylar...

Hayatımızın görünmeyen tehlikesi: Yüksek tansiyon
Yayınlanma:

Her yıl milyonlarca insan, sessizce ilerleyen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir durumla karşı karşıya: Yüksek tansiyon. Bu sorunun nedenlerini bilmek ve nasıl oluştuğunu anlamak ilerleyen yaşlarda tansiyonu engellemek açısından büyük önem taşıyor.

ic.jpg

YÜKSEK TANSİYONUN NEDENLERİ

Tansiyonun nedenleri arasında birçok faktör yer alıyor. Bu nedenlerden en önemlisini genetik yatkınlık oluşturuyor. Aile geçmişinde yüksek tansiyon öyküsü olan kişilerde bu durumun riskli bir hâl alıyor.

Dengesiz Beslenme de yüksek tansiyonu tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Yüksek tuzlu, yüksek yağlı ve işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi, yüksek tansiyona neden oluyor.

2.jpg

Fazla kilolu olmak, vücuttaki kan basıncını artıran ve yüksek tansiyonun oluşmasına neden olan bir etken. Bunun yanında, düzenli egzersiz yapmamak ve hareketsiz bir yaşam tarzı benimsemek de, yüksek tansiyon riskini artırıyor.

Yüksek tansiyona neden olan ve en önemli etkenler arasında yer alan bir durum ise stres faktörü. Sürekli stres altında olmak veya anksiyete yaşamak, kan basıncını artmasına neden oluyor ve yüksek tansiyona yol açabiliyor. Aynı zamanda sigara içmek ve aşırı alkol tüketimi de yüksek tansiyona neden oluyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.