Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'Asgari ücret' yorumu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'Asgari ücret' yorumu
Yayınlanma:

Şimşek, asgari ücretin belirlenmesi sürecine ilişkin gelen bir soruya, bu sürecin sendikalar, işverenler ve hükümet arasındaki müzakereler sonucunda gerçekleştiğini belirterek, şu aşamada bu konuda yorum yapmasının uygun olmayacağını ifade etti. Şimşek, “Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü koruma konusunda duyarlı olduklarına eminim. Süreci önceden yorumlamak doğru olmaz” dedi.

"FİYAT İSTİKRARI BİR NUMARALI ÖNCELİĞİMİZ"

Ekonomideki önceliklerini sıralayan Şimşek, en önemli hedeflerinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı. Son 12 ayda bazı alanlarda büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Şimşek, fiyat istikrarının zaman aldığını, ancak bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

MALİ DİSİPLİN VE CARİ AÇIĞI DARALTMA HEDEFİ

Şimşek, ikinci önceliklerinin mali disiplini yeniden tesis etmek olduğunu ve bu çerçevede vergi tabanını genişlettiklerini dile getirdi. Cari açığı daraltmanın ve sürdürülebilir bir dış denge sağlamanın da hedefleri arasında olduğunu belirten Şimşek, bu başarının Türkiye'nin bulunduğu zorlu coğrafyaya rağmen sağlandığını kaydetti. Şimşek, cari açıktaki daralmanın sürdürülebilir hale getirilmesi için yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"REZERVLER YENİDEN İNŞA EDİLİYOR"

Türkiye’nin rezervlerini yeniden inşa ettiklerine dikkat çeken Şimşek, bu artışın bir kısmının Türk şirketlerinin ve hane halkının Türk lirasına olan güveninin artmasıyla sağlandığını aktardı.

REFORMLAR İÇİN MALİ ALAN YARATMA HEDEFİ

Şimşek, reformların maliyetine de değinerek dijital dönüşüm, yeşil ekonomi ve sanayideki yapısal değişim gibi reformların kaynak gerektirdiğini belirtti. Bu nedenle, mali alan yaratarak enflasyonu düşürmeye yönelik politikaların da devreye gireceğini ifade eden Şimşek, gelecek yılın bu hedefler doğrultusunda kritik bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.