Hindistan'dan kalkan uçak bomba ihbarı sebebiyle Erzurum'a zorunlu iniş yaptı

Hindistan’ın Mumbai kentinden Almanya’nın Münih kentine gitmekte olan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı.

Hindistan'dan kalkan uçak bomba ihbarı sebebiyle Erzurum'a zorunlu iniş yaptı
Yayınlanma:

İhbarın ardından uçak, güvenlik gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, olayın ayrıntılarını TRT Haber’e aktardı.

Vali Çiftçi, Erzurum hava sahasının geçici olarak uçuşlara kapatıldığını belirterek, bomba imha ekiplerinin uçağa girdiğini ve detaylı bir arama başlattıklarını söyledi. Çiftçi, "Uçak havada bomba ihbarı aldıktan sonra ilk olarak Ordu Havalimanı’na inmek istiyor. Ancak oradaki tadilat çalışmaları nedeniyle Trabzon’a yönlendiriliyor. Trabzon’da da hava trafiğinin yoğun olması üzerine Erzurum’a acil iniş yapıldı." şeklinde konuştu.

600 kişi kapasiteli uçakta toplam 247 yolcunun bulunduğu bildirildi. Pilotun talebi üzerine tüm yolcular güvenli bir şekilde uçaktan indirildi ve terminale alındı. Bomba imha uzmanlarının uçağa giriş yaptığı ve kapsamlı bir arama operasyonu başlattığı aktarıldı.

Erzurum Valisi Çiftçi, incelemelerin sürdüğünü ve en kısa sürede güvenlik durumunun netleşeceğini belirterek, uçuş güvenliğinin sağlanması adına her türlü önlemin alındığını vurguladı. Olayla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği kaydedildi.

Uçak piste iniş yaptıktan sonra uçağın içinde bomba araması yapılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.