Hocalı şehitleri Pursaklar’da anıldı

Pursaklar Belediyesi,Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Hocalı Sempozyumu’nda Hocalı şehitleri anıldı.

Hocalı şehitleri Pursaklar’da anıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pursaklar Belediyesi, Türk Tarih Kurumu, TİKA, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Tarihdaş tarafından Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Hocalı Sempozyumu’nda Hocalı şehitleri anıldı.

BÜYÜK KATILIM OLDU

Hocalı soykırımının kurbanları 26. Yılında bir kez daha Ankara’da anıldı. Pursaklar Belediyesi, Türk Tarih Kurumu, TİKA, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Tarihdaş tarafından düzenlenen Tarih, Siyaset ve Uluslararası Hukuk Bağlamında Uluslararası Hocalı Sempozyumu’na Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışman Yardımcısı Bahruz Hasanov, Azerbaycan Büyükelçisi Khazar İbrahim, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Haluk İpek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Dodağ, Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

GÜÇLÜ OLMALIYIZ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Kampüsündeki Milli İrade Binası Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyum protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşması yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışman Yardımcısı Bahruz Hasanov “Güçlü olmalıyız, Türkiye ve Azerbaycan her zaman birbirinin destekçisidir” dedi.

DÜNYA HOCALI SOYKIRIMINA KÖR VE SAĞIR

Sempozyumda bir konuşma yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise Hocalı soykırımının hesabının henüz sorulmadığını hatırlatarak “Hocalı soykırımının hesabı sorulmuş olsaydı bugün Hollanda meclisi ‘sözde Ermeni soykırımını’ kabul edecek cesareti kendinde bulamazdı. Ermenistan her ne kadar gerçeklerle yüzleşmekten kaçınsa da, bizler bu gerçeği Türkiye’den, tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz” dedi. Diğer konuşmacılar da Hocalı soykırımının dünyaya anlatılması gerektiğini belirterek kurbanları rahmetle andı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.