Hocalı'da yeni toplu mezarlar bulundu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Hocalı katliamının 32. yıldönümüne yaklaşırken, yeni bir toplu mezar bulunduğunu duyurdu.

Hocalı'da yeni toplu mezarlar bulundu
Yayınlanma:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yeni bulunan toplu mezarların, 26 Şubat 1992'deki Hocalı soykırımının acısını tazelediğini ve isimsiz masum sivillerin kalıntılarının bulunmasının ilahi bir adalet olduğunu belirtti. Hocalı Soykırımı'nda Ermeni güçlerinin 613 Azerbaycan Türk'ünü katlettiği biliniyor ve bu trajik olayın izleri hala taze olarak hissediliyor.

Hacıyev, DNA analiziyle belirlenecek masum kurbanların sayısının yaklaşık 4 bin olduğunu belirtti. Bu kurbanların Ermenistan'ın saldırısı sonucu kaybolduğunu ve Ermenistan'ın toplu katliam yerlerinin bilgisini vermekten kaçındığını vurguladı. Hacıyev, Uluslararası hukuka göre, devlet ihlalleri uluslararası sorumluluğu gerektirir ve bu sorumluluğun Hocalı soykırımı ve diğer haksız eylemlerinden dolayı Ermenistan tarafından taşındığını ifade ederek, 30 yıllık işgal ve özellikle Hocalı soykırımı için Ermenistan'ın henüz Azerbaycan'dan özür dilemediğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.