HSK kararnamesi yayımlandı: 4 bin 229 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 yılı için Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararname kapsamında 4 bin 9'u adli, 290'ı idari yargı olmak üzere toplam 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Adalet Bakanlığı, yayımlanan kararnameye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, çalışmaların 13 Haziran 2024 tarihinde tamamlandığını ve karara bağlandığını duyurdu.

HSK kararnamesi yayımlandı: 4 bin 229 hakim ve savcının görev yeri değişti
Yayınlanma:

Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, atanan hakim ve savcıların yeniden inceleme talebinde bulunabilmeleri için, tebligat yapılmasını beklemeksizin, 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Hakim Savcı Atanma Talep Formu" başlığı altındaki açıklama kısmını doldurarak göndermeleri gerektiği belirtildi. Fiziki dilekçe gönderilmesine gerek olmadığının altı çizilen açıklamada, görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla UYAP üzerinden başvurularını yapmaları gerektiği ifade edildi.

Yeniden inceleme talepleri, Kararname Bürosuna ulaştıktan sonra, ilgili kişilere taleplerinin ulaştığına dair bilgi, formda bildirilen telefon numaralarına 24 saat içinde mesaj yoluyla iletilecek. Ataması yapılmayanların yeniden inceleme hakları bulunmamakta olup, müstemir yetki talepleri kararnamenin yeniden inceleme taleplerinin sonuçlanmasının ardından ayrıca ilan edilecektir. Atama tebligatlarının 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren gönderilmesi planlanmaktadır.

ADALET BAKANI TUNÇ'UN MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, HSK'nin Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Yeni görev yerlerine atanan hakim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanlığı, resmi internet sitesinde kararname ile görev yeri değiştirilen 4 bin 9 adli ve 290 idari yargı hakimi ve savcısının listesine de yer verdi. Bakanlık, atanan meslektaşlara yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, kararnamenin meslektaşlara, ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.