Hukuk ve adalet dersine büyük ilgi: 1 milyon 147 bin öğrenci seçti
Adalet Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ortaokul müfredatına eklenen seçmeli "Hukuk ve Adalet" dersi, gençlerin özgüven, eşitlik, özgürlük, sorumluluk ve adalet bilinciyle yetişmesi hedefiyle sunulmaya devam ediyor.
2013-2014 eğitim-öğretim yılında başlatılan bu ders, bugüne kadar 1 milyon 147 bin 799 öğrenci tarafından tercih edilerek büyük ilgi gördü.
HUKUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYOR
Genç nesillerin hak ve sorumluluklarının farkında olan, adil bireyler olarak yetişmesi için başlatılan bu ders, "Türkiye'de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hayata geçirildi. Hukuk ve Adalet dersi, 6. ve 7. sınıf öğrencileri tarafından seçilebiliyor ve öğrencilere hak, adalet, hukuk gibi temel kavramlar üzerine kapsamlı bir bakış açısı kazandırıyor.
Adalet Bakanlığı 2500 personel alımı şartları neler?
DERS KİTABI 4 ÜNİTEDEN OLUŞUYOR
Ders kitabında “Yaşamımızda Hukuk ve Adalet,” “Haklarımız ve Sorumluluklarımız,” “Hukuki Sorunlarımız,” ve “Hukuki Çözümlerimiz” başlıklı dört ünite bulunuyor. Bu üniteler, öğrencilere günlük yaşamda karşılaşabilecekleri hukuki sorunlar ve çözüm yollarını öğrenme fırsatı sunuyor. Ayrıca, CİMER ve UYAP gibi devletin online uygulamaları hakkında da bilgi veriliyor. Kitapta adalet, eşitlik, özgürlük, dürüstlük gibi evrensel değerler de öne çıkıyor.
Resmi Gazete'den Hakim ve Savcılarla ilgili önemli kararlar
HAKİM VE SAVCILAR DERSLERDE AKTİF ROL ALIYOR
Türkiye’nin dört bir yanındaki ortaokullarda, hakim ve savcılar derslere katılarak, adaletin nasıl sağlandığına dair öğrencilere bilgi veriyor. Çocuklar bu sayede, hukuk sisteminin işleyişini doğrudan öğrenme fırsatı buluyor ve kendi gelecek meslek tercihlerine ilişkin fikir ediniyor. Hakim ve savcılara meslekleriyle ilgili sorular yönelten öğrenciler, ayrıca gerçek hayattaki davalar ve hukuki süreçler hakkında merak ettikleri konularda bilgi sahibi oluyor.
Bu ilgi çekici ders sayesinde, genç nesillerde adalet duygusunun pekiştirilmesi ve gelecekte daha bilinçli bir toplum oluşturulması amaçlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.