İBB'den Martı CEO'suna: Kıyak isteyen uyanıklar...

Martı'nın kurucusu; İBB'nin, bakanlığın da onayladığı 2 bin 500 yeni taksi projesini "rant için İstanbul’u peşkeş çekiyorlar" diyerek eleştirdi.

İBB'den Martı CEO'suna: Kıyak isteyen uyanıklar...
Yayınlanma:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), belediye yönetiminin önerdiği 2 bin 500 yeni taksinin hizmete alınmasını öngören 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi' projesini oy birliğiyle kabul etti. Projeye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da onay verdiği bildirildi.

Ancak, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın ardından Martı'dan da itiraz geldi. Martı'nın kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, sosyal medya üzerinden İBB'yi eleştirerek, "Ulaştırma Bakanlığı’nın 5 yıllık inadı bitti. İBB kazandı, vatandaş kaybetti. Bugün İBB’nin kanuna aykırı, İstanbulluyu daha da mağdur edecek yeni 2.500 'sadece appler için taksi' ihalesine onay çıktı. Daha büyük rant ile taksi sorunu çözülecekmiş. Yazık memleketime, yazık. Buğra Gökçe ve Gürkan Akgün, hakkında onlarca usülsüzlük iddiası olan Bitaksi’nin sahibi Nazım Salur’a resmen rant için İstanbul’u peşkeş çekiyor. Daha mücadelemiz yeni başlıyor" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Öktem’in açıklamalarına yanıt verdi. Ongun, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "2500 adet yeni, Uygulama Tabanlı Taksi konusunda kamuoyunu yanıltmaya yönelik bilgiler veren şahıslara itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Şu an itibariyle lisans şartlarını sağlamış ve lisans almış 1 değil, 3 adet firma vardır. Başvuru yapmış ve değerlendirme aşamasında olan 3 adet firma daha vardır. İBB, hiçbir kişi ya da kuruluşa 'kıyak' yapmaz. Kendisine 'kıyak' yapılmasını isteyen 'uyanıklara' da fırsat vermez."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.