İç tasarım trendlerinde minimalizm ve görünmez teknoloji öne çıkıyor

İç tasarım dünyası, her geçen gün daha da dinamik ve yenilikçi bir hal alıyor. İç Mimar Didem Tan’ın kurucusu olduğu D’interiors İç Mimarlık & İnşaat ofisi, 2024 yılına yönelik iç tasarım trendlerini açıkladı. Didem Tan’a göre, bu yılın öne çıkacak trendleri, doğa ile bağlantılı sürdürülebilir uygulamalardan, görünmez teknolojiye kadar geniş bir yelpazede şekillenecek.

İç tasarım trendlerinde minimalizm ve görünmez teknoloji öne çıkıyor
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

D’interiors İç Mimarlık & İnşaat ofisinin kurucusu İç Mimar Didem Tan, 2024 yılında sürdürülebilir minimalizmin ön plana çıkacağını belirterek, "Gelişmekte olan bir trend olarak, zarif, işlevsel ve aynı zamanda çevreye duyarlı alanlar yaratmayı amaçlayan sürdürülebilir minimalizm, atıkları azaltmaya ve sürdürülebilir malzemeler kullanmaya odaklanan popüler bir tercih olarak ortaya çıkmıştır. Minimalizmin özünün ‘az çoktur’ kavramına değer vermek ve mekânları sadeleştirmek olduğunu, sürdürülebilir tasarımın ise gezegenin korunmasına katkıda bulunduğunu ve estetik açıdan hoş mekânlar yaratılmasına olanak sağladığını varsayalım. Bu durumda, sürdürülebilir minimalizm bu yaklaşımları çevre dostu malzemeler ve uygulamalar içerecek şekilde geliştirir.” dedi.

ic-tasarim.jpg

GÖRÜNMEZ VE SESSİZ TEKNOLOJİ

Tan, bu yılın iç tasarımda büyük bir trend olacak bir diğer yeniliğin 'görünmez' ve 'sessiz' teknoloji olduğunu söyledi. Teknolojik cihaz ve sistemlerin dikkat çekmeyecek ve neredeyse fark edilmeyecek şekilde entegre edilerek işlevsel ve estetik açıdan hoş alanlar yaratılmasının önemine vurgu yapan Tan, hareket sensörlü cihazlar, akıllı termostatlar, kablosuz güç çözümleri ve ses kontrollü aydınlatma sistemlerinin trendlerdeki öne çıkan örnekler olduğunu ifade etti.

DOĞA İLE BAĞLANTI DEVAM EDİYOR

Doğal unsurların ve dokuların iç mekânlarda kullanımı, 2024 yılında da ön planda olacağını dile getiren Tan, ahşap ve mermer gibi doğal malzemelerin, sıcak ve uyumlu alanlar yaratmada öne çıkacağını, farklı dokuları bir araya getirerek kontrast yaratmak ve bu dokularla duyusal bir deneyim sunmanın ise tasarımda denge ve huzuru sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.