İçişleri Bakana Ali Yerlikaya'dan son dakika Erzincan açıklaması

İçişleri Bakana Ali Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında Erzincan'daki maden ocağında meydana gelen faciaya ilişkin son bilgileri paylaştı.

İçişleri Bakana Ali Yerlikaya'dan son dakika Erzincan açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakana Ali Yerlikaya, Erzincan maden ocağındaki son durumu paylaştı. Aranan 9 işçiye ilişkin detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, 5 işçinin konteyner içinde olduğunu, 3'ünün araç içinde, 1'inin ise kamyonda bulunduğu bilgisini verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki son durum hakkında toplam 1700 personelin bölgede görev aldığını, bu personellerin AFAD, TSK, arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarından oluştuğunu belirtti. İhtiyaç duyulan personel ve kaynakların mevcut olduğunu vurgulayan Yerlikaya, kayıp işçilerin bulunduğu alanlarda metal radar tespitlerinin yapıldığını ve bu sayede hızlı aksiyon alınmaya çalışıldığını ifade etti.

Toprak kaymalarıyla ilgili bilim insanlarının sürekli değerlendirme yaptığını ve arama çalışmalarının güvenlik önlemleri altında devam ettiğini belirten Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının gece gündüz devam edeceğini vurguladı. Yerlikaya, Çevre Bakanlığı tarafından yapılan numune alımlarının analizlerinin tamamlandığını ve Bakan Özhakaseki'nin bilgi vereceğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, idari ve adli soruşturmaların devam ettiğini ve şu an için 4 kişinin gözaltında olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.