İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: Sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz yok"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Discord ve Telegram'daki paylaşımlar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 2 çocuğun Emniyet tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: Sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz yok"
Yayınlanma:

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Telegram ve Discord'da aktif olan "C31K" grubunun yöneticilerinden "Hz. Ebu Cehil" adıyla bilinen kişinin E.K. adlı bir çocuk olduğunu tespit ettiğini belirtti. E.K., Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün koordinasyonunda muhafaza altına alındı.

Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Arda Bateman" adıyla bilinen A.T. adlı çocuğun da muhafaza altına alındığını duyurdu. Her iki kişinin ifadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

Bakan Yerlikaya, bu operasyonun ardından yaptığı açıklamada, toplumun özellikle çocuklar ve gençler üzerinde sapkın düşünceleri yaymaya çalışan suç odaklarına karşı sert bir tavır alacaklarını vurguladı. Yerlikaya, “Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan, kadına şiddet eğiliminde olan ve nefret yayan suçlularla mücadelemiz her alanda devam edecek. Siber dünyanın hangi köşesine saklanırlarsa saklansınlar, siber devriyelerimiz onları bulup adalete teslim edecektir” dedi. Ayrıca, kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlarla kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'nın 600 bin personeliyle huzur ve güvenliği sağlamak için çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Yerlikaya, bu suçlarla mücadelede geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.