İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçim güvenliği için detayları aktardı: 594 bin personel...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçim güvenliği için ciddi bir personel ve önlem planının hayata geçirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçim güvenliği için detayları aktardı: 594 bin personel...
Yayınlanma:

İçişleri Bakanlığı GAMER Salonu'nda düzenlenen "Seçim Güvenliği Toplantısı"nda konuşan Bakan Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için titizlikle çalıştıklarını ifade etti.

Yerlikaya, seçim güvenliği kapsamında 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile birlikte 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusunun görevlendirildiğini belirtti. Bu toplamda 594 bin personelin, seçimlerin güvenliği ve düzeni için sahada olacağını açıkladı.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya, valiliklerde yapılan toplantılarda il seçim güvenlik planlarının hazırlandığını ve bu planların titizlikle uygulanacağını vurguladı. Seçim sürecinde yaşanabilecek her türlü aksaklığa karşı önceden tedbirlerin alındığını ifade etti.

Seçim güvenliği konusunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile sıkı bir işbirliği içinde olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, siber güvenlik konusunda da önlemlerin alındığını ve sürekli olarak güvenlik koordinasyon toplantıları düzenlendiğini söyledi.

Son olarak, Yerlikaya, vatandaşların demokratik haklarını kullanırken güven içinde olmaları için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve seçim sürecinin huzur içinde geçmesi için tüm önlemleri aldıklarını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.