İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ saldırısının detaylarını aktardı: Rehin alma olayı yaşanmadı, saldırganlar kendini patlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik düzenlenen ve 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı ve hastanelerdeki sağlık çalışanlarına tedavi sürecindeki destekleri için teşekkür eden Yerlikaya, saldırının detaylarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ saldırısının detaylarını aktardı: Rehin alma olayı yaşanmadı, saldırganlar kendini patlattı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, saldırının 15.26'da gasp edilen bir taksinin TUSAŞ’ın nizamiyesine gelmesiyle başladığını belirtti. Araçtan inen biri kadın, biri erkek iki teröristin çevredeki insanlara ateş açtığını ve burada şehitlerin verildiğini kaydeden Yerlikaya, kadın teröristin 15.30'da yaralanarak çıkamayacağını anladığında kendini patlattığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, olay yerine hızlıca müdahale eden jandarma ve özel harekat ekiplerinin, 15.52’de erkek teröristin akademi binasına girdiğini tespit ettiklerini ve bina girişinin tamamen cam olması nedeniyle özel harekat polislerinin kapıya 60-70 kilometre hızla çarparak içeri girdiklerini belirtti. İçeri giren 17 özel harekat polisinin, terörist tarafından atılan iki el bombasına rağmen hızla müdahale ettiğini ve çatışma sonucunda teröristin üçüncü kata çıkıp tuvalete saklandığını açıkladı.

"Rehin alınma durumu yaşanmadı." diyen Yerlikaya, özel harekat polislerinin soğukkanlı ve cesur müdahalesi sayesinde çalışanların zarar görmediğini belirtti. Saldırganın 16.40'ta kaçamayacağını anlayarak kendini patlattığını ifade eden Yerlikaya, bu süreçte hiçbir güvenlik görevlisinin mermi yarası almadığını vurguladı.

Yerlikaya, güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesinin olası daha büyük bir felaketi önlediğini belirterek şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.