İçişleri Bakanı Yerlikaya: Eylül'de 2.7 milyon araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlere ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Eylül'de 2.7 milyon araç denetlendi
Yayınlanma:

Bu dönemde, toplamda 2 milyon 686 bin 321 araç denetlendi ve 474 bin 317 araca ya da sürücüye çeşitli işlemler uygulandı.Bakan Yerlikaya'nın açıkladığı verilere göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri, mevzuata aykırı olarak ışıklı veya sesli uyarı işareti bulunduran araçlara sahip 272 sürücüye işlem yaptı. Ayrıca, hız ihlali yapan 126 bin 331, periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 988, emniyet kemeri takmayan 22 bin 201, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 962 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 921 sürücüye de ceza kesildi.

YOLCULUKLAR, SEVDİKLERİNİZE KAVUŞTURMAK İÇİNDİR

Bakan, 2024 yılının ilk sekiz ayında 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletin ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarına karıştığını, bu kazaların yüzde 65,9'unun sürücülerin kusurlu olduğunu belirtti. Motosiklet kullanıcılarına dikkatli olmaları ve tüm trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunan Yerlikaya, "Yolculuklar, sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı. Denetimlerin ise kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.