İki ayrı suç örgütü çökertildi

Aydın ve Hatay merkezli 9 ilde eşzamanlı olarak icra edilen "Kafes-50" Operasyonları, Hatay'da B.Ç. ve M.Ç.'nin, Aydın'da ise Hüseyin Avni Demirkol'un liderliğini yaptığı iki ayrı organize suç grubunun çökertilmesiyle sonuçlandı.

İki ayrı suç örgütü çökertildi
Yayınlanma:

Operasyonlar kapsamında, örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 37 şüpheli tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay ve Aydın merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak icra edilen "Kafes-50" Operasyonları sonucunda, Hatay'da B.Ç. ve M.Ç.'nin, Aydın'da ise Hüseyin Avni Demirkol'un liderliğini yaptığı iki ayrı organize suç grubunun çökertilmiş olduğunu belirtti. Operasyonlarda örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 37 şüphelinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, operasyonlarla ilgili detayları şu şekilde paylaştı:

"Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Hatay merkezli olarak Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir'de icra edilen operasyonlarda 28 şüpheli gözaltına alındı.

Örgüt üyelerinin, depremzedelere verilmesi gereken ilaçları dağıtmadıkları halde sahte belgelerle dağıttıkları ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve jandarma tarafından yapılan analiz ve saha araştırmaları sonucunda yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL kamu zararına neden oldukları tespit edildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen 4 aylık takip ve KOM faaliyeti kapsamında; Aydın'ın Kuyucak, Nazilli, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde eşzamanlı olarak icra edilen operasyonlarda; "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçunu örgütlü olarak işleyen, liderliğini Hüseyin Avni Demirkol'un yaptığı suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı. Tutuklanan 2 kişinin yanı sıra, 7 şüphelinin adli işlemleri devam etmektedir.

Operasyonlar neticesinde; 124 bin adet uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeler, suçtan elde edilen taşınır ve taşınmaz varlıklar ile önemli miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.