İkinci el araç piyasasında yeni ödeme dönemi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), onay gerektiren ödeme işlemleri için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin kullanıma sunulduğunu duyurdu.

İkinci el araç piyasasında yeni ödeme dönemi!
Yayınlanma:

TCMB'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, bu yeni servis özellikle ikinci el araç alım-satım işlemleri başta olmak üzere, işlemdeki taraflara güvence sağlanması gereken çeşitli iş modellerinde kullanılabilecek.

ONAY GEREKTİREN İŞLEMLER İÇİN GÜVENLİ ORTAM

FAST Sistemi üzerine inşa edilen Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, onay ve tescil gerektiren ödeme işlemlerinde güvenli ve kontrollü bir ortam sağlayacak. 31 Mayıs itibarıyla kullanıma açılan bu hizmet, yetkili kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen para transferlerinde, süreç tamamlanana kadar tutarın FAST katılımcısı bir kuruluş nezdinde bekletilmesini ve böylece işlem taraflarına güvence sağlanmasını mümkün kılıyor.

2 MİLYON LİRA İŞLEM LİMİTİ

Güvenli Ödeme İşlemi, ilk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dahilinde kullanılabilecek. Bu hizmet sayesinde, ödemeyi gönderen kullanıcı, onay veya tescil işlemi tamamlanmadan bedelin karşı tarafa aktarılmayacağını bilerek güvenle işlem yapabilecek. Aynı şekilde, ödemeyi alacak olan kullanıcı da, onay veya tescil işlemi gerçekleştiğinde bedelin hesabına geçeceği garantisi ile güvence altında olacak.

HIZLA YAYGINLAŞMASI BEKLENİYOR

TCMB, FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin, FAST Sistemi'nin diğer katman servisleri gibi hızla yaygınlaşacağını öngörüyor. Bu yeni hizmetin, çeşitli iş modellerinde güvenliği artırarak kullanıcıların ödeme işlemlerini daha güvenli ve rahat bir şekilde gerçekleştirmelerine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.