İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı: "İsrail’in cezasız kaldığı hareketlerinin son örneği"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail askerleri tarafından Filistin’deki barışçıl bir protesto sırasında şehit edilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için duygusal bir mesaj yayımladı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Ayşenur Ezgi Eygi mesajı: "İsrail’in cezasız kaldığı hareketlerinin son örneği"
Yayınlanma:

İngilizce paylaştığı mesajında Altun, şehit olan Eygi’nin ailesine taziye dileklerini ileterek, şunları ifade etti:

"Derin bir üzüntüyle Ayşenur Ezgi Eygi’yi son yolculuğuna uğurladık. Allah şehadetini kabul etsin. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu alçakça saldırının faillerinin adalet önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız."

Altun, Eygi’nin İsrail işgaline karşı durarak zulme sessiz kalmayan cesur bir aktivist olduğunu vurgularken, İsrail’in Eygi’yi susturmak için hedef aldığını belirtti: "Ayşenur, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı baskı ve zulme karşı sesini yükseltmiş, işgale karşı cesurca mücadele etmiş bir kahramandı."

İsrail’in Ayşenur’un ölümüne ilişkin önce yalan söylediğini, daha sonra suçunu kabul ettiğini ancak buna rağmen herhangi bir soruşturma başlatmadığını ifade eden Altun, Türkiye’nin olayı uluslararası bir soruşturmaya taşıyacağını belirtti. Ayrıca, Eygi’nin hem Türk hem Amerikan vatandaşı olduğuna dikkat çekerek, ABD’nin de İsrail’e bu konuda baskı yapması gerektiğini vurguladı.

Altun, uluslararası topluma seslenerek İsrail’in işlediği suçlar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizdi: "Ayşenur’un şehit edilmesi, İsrail’in cezasız kaldığı hareketlerin son örneği. Artık İsrail’in hesap verme zamanı geldi."

Son olarak, zulme karşı duran insanların tarihe gerçek kahramanlar olarak geçeceğini belirten Altun, "Ayşenur gibi adalet için mücadele eden bu güzel ruhlar, kalplerimizde daima yaşayacak. Fedakarlıklarını saygıyla anıyor ve onlara minnetle selam duruyoruz" diyerek mesajını tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.