İletişim Başkanlığı: AYM Erdoğan'ın yetkisini iptal etmedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası başkanı ve rektör atama yetkilerini iptal ettiğine dair iddiayı yalanladı.

İletişim Başkanlığı: AYM Erdoğan'ın yetkisini iptal etmedi
Yayınlanma:

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, AYM'nin 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) iptali talebiyle yapılan başvuruyu karara bağladığı anımsatıldı. Açıklamada, AYM'nin bu kararda, düzenlemenin tümünün iptal edilmesi talebinin reddedildiği, bazı hükümlerin ise iptaline karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, rektör ve Merkez Bankası başkanı atamaları konusundaki iptal kararlarının, "KHK ile değil kanunla düzenleme olması gerektiği" gerekçesiyle yapıldığı vurgulandı. Dolayısıyla, esas bakımından bir iptal olmadığına dikkat çekildi.

DMM'nin açıklamasına göre, mahkeme, kararların bugünden itibaren 12 ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermişti. Bu nedenle mevcut uygulamalarda bir değişiklik öngörülmüyordu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da, Cumhurbaşkanının yetkilerinin aynen devam ettiğini belirtti. Uçum'un açıklamasına göre, Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanının rektör atama ve Merkez Bankası başkanını atama/görevden alma yetkisini iptal etmemişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.