İletişim Başkanlığından açıklama: Suriyelilere yönelik esnaf kaçırma iddiaları asılsız

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Suriyeliler Antep’te esnafı kaçırarak işkence yaptı" iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

İletişim Başkanlığından açıklama: Suriyelilere yönelik esnaf kaçırma iddiaları asılsız
Yayınlanma:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kolluk kuvvetlerince yürütülen tahkikatta, iddiaya konu şahısların yabancı uyruklu olmadıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Olay, 10 Eylül 2024 tarihinde E.Ö. isimli bir kişinin Jandarma Karakoluna başvurarak, F.D. ve M.D. isimli şahısların kendisine karşı darp ve yağma eyleminde bulunduğunu beyan etmesiyle ortaya çıktığı aktarıldı.

Ayrıca, F.D. ve M.D. isimli şahısların, daha önce 27 Mart 2024 tarihinde E.Ö. hakkında şantaj yapıldığı ve para talep edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundukları da belirlendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili çok yönlü bir soruşturma devam etmektedir. Bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi önemle vurgulanmaktadır. Doğru bilgi için güvenilir kaynakları takip etmeye özen gösterelim." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.