İmamoğlu ve Mansur Yavaş gerilimi sürüyor: ''Fitne ateşine odun atmak''

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında Tüzük Kurultayı’nda başlayan gerilim, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına damgasını vurdu. İmamoğlu’na yakın isimler, Yavaş’ın kurultaydaki konuşmasının parti içindeki gerginliği artırdığını öne sürdü.

İmamoğlu ve Mansur Yavaş gerilimi sürüyor:  ''Fitne ateşine odun atmak''
Yayınlanma:

CHP kurultayında Mansur Yavaş'ın konuşmasıyla fitili ateşlenen tartışmalar, partinin ilk MYK toplantısında ele alındı. Yeni Şafak'ın haberine göre, İmamoğlu'nun destekçileri, Yavaş’ın kurultayda yaptığı konuşmadan duyulan rahatsızlığı dile getirirken, İmamoğlu'nun eleştirilerini açıkça ifade etmek yerine, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın gibi MYK üyeleri aracılığıyla gündeme getirmeyi tercih ettiği belirtildi.

“KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR” TARTIŞMASI

Toplantı kaynaklarına göre, İmamoğlu kanadı, Mansur Yavaş’ın "Kol kırılır yen içinde kalır" ifadesi üzerinden partiyi eleştirmesini doğru bulmadı. İmamoğlu'nun bu konudaki rahatsızlığını sürdüğü belirtilirken, parti içi eleştirilerin kamuoyuna değil, yetkili kurullarda yapılması gerektiği savunuldu. İmamoğlu'nun destekçileri, Yavaş’ın konuşmasıyla "parti içinde kriz var" algısını güçlendirdiğini iddia etti.

“FİTNE ATEŞİNE ODUN ATMAK” İFADESİ ELEŞTİRİ KONUSU

MYK toplantısında İmamoğlu'nun yakın isimleri, Yavaş’ın kurultayda kullandığı “fitne ateşine odun atmak” ifadesinin, partinin tamamını zan altında bıraktığını ve bu tür açıklamaların parti içinde çözülmesi gerektiğini savundu. MYK üyeleri, bu tür tartışmaların CHP'nin yetkili kurullarında, Özgür Özel ya da Ekrem İmamoğlu ile birebir görüşmelerde dile getirilmesi gerektiğini vurguladı.

GERİLİM SÜRÜYOR

CHP’nin içinde bulunduğu bu gerginlik, partinin önümüzdeki süreçte karşılaşacağı zorluklar konusunda endişelere yol açıyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilimin nasıl bir yön alacağı ve partideki bu bölünmenin önüne geçilip geçilemeyeceği merak konusu. MYK toplantısında İmamoğlu'nun tarafı, partinin iç disiplinine vurgu yaparak eleştirilerin kapalı kapılar ardında yapılması gerektiğini bir kez daha yineledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.