İnsanlık dışı saldırılar devam ediyor: İsrail askeri yaralı Filistinliyi ''canlı kalkan'' yaptı!

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik saldırıları devam ederken, insanlık dışı bir uygulama daha ortaya çıktı. İsrail askerleri, yaralı bir Filistinliyi hareket halindeki askeri araca kelepçeleyerek canlı kalkan olarak kullandı. Bu görüntüler, uluslararası kamuoyunda büyük tepki topladı.

İnsanlık dışı saldırılar devam ediyor: İsrail askeri yaralı Filistinliyi ''canlı kalkan'' yaptı!
Yayınlanma:

Dün kaydedilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, İsrail askerlerinin yaralı bir Filistinliyi kelepçeleyerek askeri bir araca bağladığı görüldü. Bölge sakinlerinin ifadelerine göre, İsrail askerleri yaralı Filistinliyi canlı kalkan olarak kullanarak ciddi bir insan hakları ihlaline imza attı. Görgü tanıkları, sağlık ekiplerinin yaralıyı tedavi etmesine izin verilmediğini ve yaralının tutuklandığını belirtti.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE SOSYAL MEDYADA YANKILAR

İsrail askerlerinin bu tutumu, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İnsan hakları örgütleri ve uluslararası toplum, İsrail’in bu tür uygulamalarını kınayarak, Filistinlilere yönelik insanlık dışı muamelelerin son bulması çağrısında bulundu.

DEVAM EDEN İSRAİL SALDIRILARI

İsrail, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da baskın ve saldırılarına devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda, bugüne kadar 35 bin 598 Filistinli hayatını kaybetti, 86 bin 32 kişi ise yaralandı. Yaralıların yeterli sağlık hizmeti alamadığı bölgede, insani yardım girişlerinin engellenmesi nedeniyle çok sayıda çocuk yetersiz beslenme ve sıvı kaybından hayatını kaybediyor.

İNSANİ DURUMUN KÖTÜLEŞMESİ

Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, İsrail’in askeri operasyonları ve abluka nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıya. Sağlık hizmetlerinin yetersizliği, insani yardımın engellenmesi ve sürekli devam eden saldırılar, bölgedeki yaşam koşullarını her geçen gün daha da zorlaştırıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.