İran-İsrail gerilimi artarak devam ediyor: Uçuşlar askıya alındı, ABD destek gönderdi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da şehit edilmesinin ardından Tahran ve Tel Aviv arasındaki gerilim yeniden tırmandı.

İran-İsrail gerilimi artarak devam ediyor: Uçuşlar askıya alındı, ABD destek gönderdi
Yayınlanma:

Uluslararası hava yolu şirketleri, güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail, Lübnan ve İran'a yapılan uçuşları geçici olarak durdurma kararı aldı. ABD Ordusu, İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeye ek savaş jetleri ve savaş gemileri gönderdi.

İran devlet televizyonu, “dünya önemli gelişmelere tanıklık edecek” ifadesiyle başlayan bir yayını, gece saatlerinde askeri marşların çalınmasıyla sonlandırdı.

Birçok ülkenin hava yolu firmaları, güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a seferlerini askıya aldı. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Hindistan gibi ülkeler, vatandaşlarına bölgeden ayrılmaları çağrısında bulundu.

Fransa, vatandaşlarına İran'ı derhal terk etmelerini önerirken; Hindistan, İsrail'deki vatandaşlarına ülke içi seyahatlerden kaçınmaları konusunda uyarıda bulundu. Polonya da vatandaşlarına İsrail, İran ve Lübnan'a seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

ABD'NİN DESTEK GÖNDERİMİ

Amerikan ordusu, İsrail'e olan desteğini pekiştirmek amacıyla bölgeye ek savaş jetleri ve balistik füze savunma kapasitesine sahip savaş gemileri gönderme kararı aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.