İran, İsrail'e Fettah-1 füzesi ile saldırdı İsrail'den "Kırmızı çizgi aşıldı" açıklaması geldi

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısında hipersonik Fettah-1 füzeleri kullanıldığı bildirildi. İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda, yüksek hızları sayesinde radar ve hava savunma sistemlerini aşabilen Fettah-1 füzeleriyle İsrail'in Arrow 2 ve 3 füze savunma kalkanları etkisiz hale getirildi.

İran, İsrail'e  Fettah-1 füzesi ile saldırdı İsrail'den "Kırmızı çizgi aşıldı" açıklaması geldi
Yayınlanma:

Devrim Muhafızları Ordusu, yazılı açıklamasında, İsrail'in İran'ın ulusal güvenliğini tehdit ettiğini öne sürerek bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın bu saldırıyla "kırmızı çizgiyi aştığını" ifade etti ve İsrail'in buna sessiz kalmayacağını vurguladı.

Katz, uluslararası toplumun İsrail'in yanında durması gerektiğini savunarak, İran'ın bu saldırısına karşı sert bir yanıt verileceğini belirtti. Yerel basında yer alan haberlere göre, Katz ayrıca İsrail'in yurtdışındaki büyükelçilerine bir mesaj göndererek, görev yaptıkları ülkelerin hükümetlerine İsrail'in saldırıya vereceği karşılığı iletmelerini istedi.

Bu gelişmeler, bölgede gerilimin daha da tırmanabileceği yönünde endişelere yol açtı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.