İran: Yaptırımlara orantılı karşılık vereceğiz

İran, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ülkenin sivil havacılık sektörüne yönelik aldığı yaptırım kararını sert bir şekilde kınadı ve bu ülkelerle orantılı karşılık vereceğini açıkladı.

İran: Yaptırımlara orantılı karşılık vereceğiz
Yayınlanma:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yazılı bir açıklama yaparak, bu yaptırımların haksız ve asılsız olduğunu belirtti.

Kenani, İran'ın Rusya'ya Ukrayna savaşında kullanılmak üzere füze gönderdiği iddialarının tamamen yalan olduğunu vurguladı. İran, bu iddiaların Avrupa ülkelerinin Batı'nın düşmanca politikalarını ve İran halkına karşı uyguladıkları ekonomik terör eylemlerini gizleme çabası olarak gördüğünü ifade etti. Kenani, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın Gazze'de yaşanan kitlesel katliam ve soykırımla ilgili sorumlulukları olduğunu öne sürdü ve bu ülkelerin bu politikalarının hesabını vermesi gerektiğini belirtti.

İngiltere, Fransa ve Almanya, İran'ın Rusya'ya balistik füze ihracatı yaptığına dair iddiaları doğrulayarak, İran Ulusal Hava Yolu Şirketi Iran Air'e yaptırım uygulama kararı almıştı. Bu ülkeler, İran ile ikili hava hizmetleri anlaşmalarını feshetme ve Iran Air’i yaptırımlar kapsamına alma kararı aldıklarını duyurmuştu. ABD de benzer şekilde, Iran Air’e yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.

İran, bu yaptırımlara karşılık olarak "orantılı" bir yanıt vereceğini ve Batı'nın bu düşmanca politikalarına karşı gereken karşılığı vereceğini açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.