İran’da Mesud Pezeşkiyan cumhurbaşkanlığına adaylığını duyurdu

İran’da daha önce adaylığı Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilen reformist lider ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, 28 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olduğunu açıkladı.

İran’da Mesud Pezeşkiyan cumhurbaşkanlığına adaylığını duyurdu
Yayınlanma:

Yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Pezeşkiyan cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunu açıklayan ilk isim oldu. Reformist kanadın önde gelen isimlerinden biri olan Tebriz Milletvekili Pezeşkiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesi üzerine yapılacak 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçiminde aday olacağını belirtti.

Pezeşkiyan, adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "İran'la ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde halkın sandıklardan uzaklaştığı yönünde bir izlenim var. Benim seçimlere katılma amacım halkın sandıklara katılımını artırmak," ifadelerini kullandı.

Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde sağlık bakanı olarak görev yapan Pezeşkiyan, 2021'deki cumhurbaşkanı seçiminde de aday olmak istemiş, ancak Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

REİSİ'NİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN SEÇİM TARİHİ BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 19 Mayıs’ta helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine Anayasa gereği, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in onayıyla Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir vekaleten cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmişti

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.