İsrail, bugün en az 56 Filistinliyi öldürdü

İsrail bir kez daha sivil yerleşimleri ve bölgeleri hedef aldı. Bir okulun da hedefte olduğu saldırılarda en az 56 Filistinli öldü.

İsrail, bugün en az 56 Filistinliyi öldürdü
Yayınlanma:

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta bölgeleri ve Gazze kentindeki yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef almasının ardından en az 56 kişi hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine, evlere, camilere ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullara yönelik saldırılarına devam etti.

İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren 40 Filistinlinin cenazesi ve yaklaşık 100 yaralı, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne taşındı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze kentindeki Lulu Abdulvehhab el-Katımi okulunu hedef alması sonucunda ise en az 16 Filistinli öldü, birçok kişi yaralandı.

Ayrıca, İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Merkezi Eğitim Müdürlüğü ile Halid bin Velid Okulu çevresine fosfor ve sis bombalarıyla saldırdı.

İsrail ordusunun obüslerle Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunu ve Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyini bombalaması, savaş uçaklarıyla Nusayrat ve Bureyc Mülteci Kampları ile Deyr el-Belah'ta evlere yönelik saldırıları sonucunda çok sayıda ölü ve yaralılar oldu.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki Man bölgesinde de İsrail güçleri, Davet Camii ile birçok eve saldırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.