İsrail, Filistinli erkekleri önce soydu sonra tutukladı!

İsrail'deki son saldırılara dair şok edici bir gelişme yaşandı. İsrailli askerlerin, onlarca Filistinli erkeği soyarak kamyonlara bindirip bilinmeyen bir yere götürdüğü belirlendi.

İsrail, Filistinli erkekleri önce soydu sonra tutukladı!
Yayınlanma:

7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda İsrail, kamuoyunu sarsacak bir harekete daha imza attı. İsrailli güçlerin Filistinli erkekleri soyarak kamyona bindirdiği ve bilinmeyen bir yere götürdüğü belirlendi.

Savaşın devam ettiği bölgelerdeki son durum da kaygı verici. 7 Ekim'deki saldırılarda 416'sı asker olmak üzere bin 200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği kara saldırılarında 89, Lübnan sınırındaki çatışmalarda ise 6 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

SALDIRILARIN ŞİDDETİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 17 bin 177 Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail ordusu Gazze'deki hastaneleri vurmaya devam ederken on binlerce yaralıyı ve sivil tahliye etmeye çalıştığı belirtildi.

Ayrıca, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivilin hayatını kaybettiği, Hizbullah ile sınırda yaşanan çatışmalarda ise 93 Hizbullah mensubunun öldüğü ifade edildi. İsrail ordusunun bölgedeki saldırıları ve insan hakları ihlalleri uluslararası arenada geniş çaplı endişe ve tepkilere neden oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.